Skicka pengar

Behöver du skicka pengar till någon släkting ute i världen? Eller behöver du själv få pengar skickade till dig? Då är Western Union det snabbaste, enklaste och riktigt säkra sättet att överföra pengar världen över.

Western Union och X-change

Western Union är snabbt, enkelt och säkert. Med över 150 års erfarenhet och 350 000 ombud i fler än 200 länder och territorier i hela världen, skickar miljontals människor pengar med Western Union. Pengarna är framme på bara några  minuter* och utbetalning sker normalt i lokal valuta. Så här gör du för att skicka pengar:

1. Gå till din närmsta X-changebutik. Alla är ombud för Western Union.

2. Fyll i den gröna To Send Money blanketten med nödvändig information.
Innan transaktionen genomförs ska du betala den önskade summan plus transaktionsavgiften till ombudet.

3. Transaktionen genomförs och registreras i Western Union Money Transfer System.

4. Efter några minuter är transaktionen klar och du får ett kvitto med ett tiosiffrigt kontrollnummer (MTCN). Mottagaren kan nu hämta pengarna. Mottagaren behöver inte alltid veta kontrollnumret. Vi rekommenderar dock att du underrättar mottagaren om kontrollnumret eftersom det gör det enklare att hitta transaktionen i systemet och i vissa länder måste mottagaren ange kontrollnumret för att få ut pengarna.

5. Mottagaren kan nu besöka valfritt ombud i mottagningslandet. Mottagaren ska där fylla i blanketten To Receive Money och legitimera sig som mottagare av transaktionen.

* Beroende på ombudens öppettider och skillnader i tidszoner.

... contentblock